Förstora texten +

Erbjudanden

Roland

Johanna fick hjälp med en rad olika problem. Det första var att få en skrivare till att fungera, det andra var att installera ett virusskydd, det tredje att få en dator att upptäcka en inkopplad kamera och det fjärde var att sätta lösenord på deras trådlösa hemnätverk. Efter någon timme var dessa problem ur världen.

Roland

Anna-Clara hade problem med att Windows var extremt långsamt. Och datorn var aningen problematisk av sig - efter att samtliga Windows-uppdateringar hämtats och installerats så vägrade datorn starta. Det visade sig efter en del felsökning vara drivrutinen till grafikkortet, som Windows Update hämtade, det var fel på. Efter att ha installerat en tidigare version av drivrutinen så fungerade allt som det skulle.

Roland

Roland kunde inte komma åt Internet - det visade sig vara routern som hängt sig. Han fick även hjälp att sätta lösenord på sitt trådlösa nätverk som tidigare varit oskyddat.

Håkan

Håkans dator var virussmittad och hade fungerat dåligt en längre tid. Efter en storstädning så blev den som ny. Tester av hastigheten på hans uppkoppling genomfördes även under tiden.

Madeleine

Madeleine ville kryptera sin hårddisk och få ett bra antivirusprogram installerat. Nu krävs det lösenord för att hennes dator ska starta.

Johan

Arons dator betedde sig skumt. Efter att ha rensat programmen i autostarten, ändrat till optimal upplösning och sett över virusskydd och windows-uppdateringar blev allt som det skulle.

Johan

Johan behövde hjälp med att installera det nya operativsystemet Windows 7.

John

John fick hjälp med att installera operativsystem och andra välbehövliga program på en htpc.

Eugen

Eugen hade problem med en bråkig dator som var virussmittad. Efter en formatering upplevdes datorn fortfarande som rätt seg, så han bestämde sig för att inhandla en ny. Han fick rådgivning och ringade in en dator-i-delar för 4000 kr, långt billigare än färdigmonterade datorer som säljs med dyra operativsystem.

Jan-Erik

Jan-Erik hade stora bekymmer med att han inte kunde skicka e-post via sin mejlklient. Efter en del felsökning visade det sig vara hans virusprogram som var boven, det hade nämligen en inbyggd branvägg som inte ville släppa genom e-posttrafiken. Efter en avinstallation av programmet och installation av ett virusprogram som ej innehöll en brandvägg fungerade det fint. Det räcker gott och väl med Windows egna brandvägg för att skydda datorn.

Zaim

Zaim hade problem med att Windows hängde sig ofta, samt att virusskyddet krånglade. Efter att ha kört en del Windows-uppdateringar och sett över inställningarna på virusskyddet så flöt det på fint.

Gun

Datorn var seg och långsam, samt Internet Explorer crashade konstant för Gun. Nu kör hon istället FireFox, och hårddisken är nyformaterad och operativsystemet ominstallerat.

Ida

Idas dator hängde sig titt som tätt. Nu är den nyformaterad och problemfri igen.

Ariana

"Vi är väldigt nöjda att hjälp skedde på plats. Tidigare har vi tvingats skicka i väg datorn till verkstäder och då tog det veckor innan vi fick tillbaka den. Det var super att vi kunde fråga om andra saker också, som t.ex. hur man lättast kan fånga utvalda sekvenser från en dvd, och infoga dessa i en PowerPoint-presentation." – Ariana och Peter, vars dator tidigare var nersmittad av virus.

Stefan

Stefans dator var slö och stängde av sig efter en tids användande. Det visade sig vara fläkten som stannat, och att nedstängningarna berodde på värmen. Efter omformatering och dammsugning så blev den betydligt snabbare.

Jonas

Jonas hade köpt en gameing-dator i delar och ville ha assistans med ihopsättandet. Grafikkortet var brutalt och spelen flöt på klockrent med högsta grafikinställningarna.

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!