Förstora texten +
Kontakt Kontakt

På denna sida finns en del nyttiga tips och trix som alla kan använda sig av. Vissa program går inte att leva utan. :-)

Alla program är gratis om inget annat anges. När du klickar Ladda ner kommer du till tillverkarens hemsida och får den senaste versionen av programmet.

 


Råkat radera en fil och tömt papperskorgen?

Quick Startup

Filen är inte borta för alltid som en del tror, utan det finns ett enkelt sätt att få tag i filen pånytt. Använd programmet Restoration för att gräva bland de raderade filerna.


Vill du ha en snabbare .pdf-läsare?

Quick Startup

Foxit Reader är mycket snabbare än till exempel Adobe Reader. Det bästa av allt är att den är gratis och lättinstallerad.

Obs. välj bort Ask.com toolbar under installation, se bild här. Välj även bort att skapa genväg till Ebay (alternativ i slutet av installationen).

Många program som körs vid uppstart?

Quick Startup

Med hjälp av Quick Startup kan du själv rensa program som startas automatiskt och se statistik hur pass överflödigt ett visst program är - ju mera rött i stapeln, desstå onödigare. Ett tips är att ta bort allt förutom antivirusprogrammet, då blir datorn snabbare. Obs. välj bort Ask.com toolbar under installation, se bild här.


Vill du surfa utan reklam?

Quick Startup

Detta gör genom att köra två program, Firefox och Adblock Plus. Börja med att ladda ner den suveräna webbläsaren Firefox här. Sedan behöver du ett insticksprogram som heter AdBlock Plus. Här finns en videofilm som förklarar hur du installerar på under 1 minut. Det är värt besväret!


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!